Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Virslis kifli

2010.11.01

Először egy univerzális tészta:

Fél kg liszt, fél csomag élesztő, 3 dl langyos tej, 5 dkg margarin, 10 dkg reszelt sajt, 1 kiskanál (tengeri) só törött bors.

A hozzávalókból a szokásos módon kelesztő tálban tésztát gyúrunk. Az első kelesztés után jó párszor erőteljesen az asztalhoz csapkodjuk, hogy a nagy levegő buborékok apró picivé osztódjanak. Még egyszer kelesztjük, formázzuk tejes tojással megkenjük, nagy lángon sütjük.

o        Ebből a tésztából egy maréknyit kerekre nyújtunk, összesodorjuk, (esetleg kevés vajjal-margarinnal megkenjük) rudakat formálhatunk, fincsi kifli lesz belőle.

o        Vagy fánkszaggatóval korongokat szúrunk és tetszés szerinti sós töltelékkel megtöltjük, félbehajtjuk, a széleit villával összenyomjuk.

o         Beboríthatunk vele ünnepi tálat, melyben szaftos húst párolunk. Szaggatóval különböző formát szaggathatunk rá díszítésnek.

o        Vagy fél cm vastagra nyújtjuk és 2 cm széles csíkokkal pici takarással betekerjük vele a virslit.

Kép

Ez a mennyiség kb. 10 szál virslire elég. Kicsit elegánsabb, ha fél virslit tekerünk egy kiflibe, még kiadósabb, ha hosszában is elfelezzük. Ha fel akarjuk turbózni, a virsli mellé egy rúd sajtot teszünk, és együtt tekerjük fel.

Kép

 

Kép

A tetejét megszórhatjuk sajttal, köménnyel vagy szezámmaggal.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.