Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túrós pogácsa

2011.04.13

Juli suli túrós pogácsája

Hozzávalók: 25 dkg puha margarin, 50 dkg liszt, 25 dkg áttört túró, 1 tojás sárgája, 2 dl tejföl, 4 dkg élesztő, 1 kávéskanál só, csipet cukor, 15 dkg reszelt sajt (egy része lehet füstölt is).

A sajt kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. 1 cm vékonyra kinyújtjuk és megszórjuk a sajt negyedrészével, meghajtogatjuk, 20 percig pihentetjük hideg helyen. Ezt még kétszer megismételjük.

2-2,5 cm vastagra kinyújtjuk, bevagdossuk, közepes szaggatóval kiszúrjuk, tojással megkenjük, megszórjuk a maradék sajttal vagy köménymaggal. Negyedórácskát pihen a tepsiben és előmelegített forró sütőben szép pirosra sütjük.

Nem érdemes elspórolni a három hajtogatást, mert akkor a pogácsánik össze-vissza fognak dőlni.

Kiszaggatva tálcán befagyasztható, fagyottan zacskózzuk. Sütés előtt 3 – 4 órával tepsire rakjuk, szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, ezután kenjük, sajtozzuk, sütjük.

turos-pogacsa.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.