Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Töltött kifli olaszosan

2009.09.06

Kirándulásra remek, ha nem kedveli valaki a szendvicseket! Egy baráti beszélgetéshez sör- vagy borkorcsolyának sem utolsó!

 

Ragu: 1 nagy fej hagymát apróra vágunk, olajon üvegesre pároljuk. Meghintjük piros paprikával, átkavarjuk, és azonnal felöntjük 1 decinyi vízzel. Zsírjára sütjük. Beletesszük a darált húst (kb. fél kg), fehéredésig keverjük, felöntjük paradicsomlével, fűszerezzük pizza fűszerkeverékkel, (vagy szurokfűvel, bazsalikommal, rozmaringgal). PuháraKép főzzük. Ha elfőtte a levét, pótoljuk paradicsomlével vagy vízzel.

Tészta: Fél kg liszt, fél csomag élesztő, 3 dl langyos tej, 5 dkg margarin, 10 dkg reszelt sajt, 1 kiskanál (tengeri) só törött bors.

A hozzávalókból a szokásos módon kelesztő tálban tésztát gyúrunk. Kétszer kelesztjük, majd kinyújtjuk kb fél cm vastagra. Fánkszaggatóval korongokat szaggatunk belőle, A kihűlt raguból egy kávéskanálnyit a tészta közepére teszünk, összenyomjuk. A tepsiben megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és 10-15 perc kelesztés után pirosrKépa sütjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.