Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pici sós kiflik

2009.09.03

Ezt a receptet Rózsa nénitől – a tanító nénimtől – kapta anyukám kb 35 éve.

17 dkg zsírt, 2 dl tejfölt, 5 dkg élesztőt, 1 tojást 1-2 kávéskanál sót nagyon jól kikavarunk. Beledolgozunk 50 dkg lisztet. (Én teszek a kavarékhoz is belőle egy maréknyit, hogy kavarható, egyenletes masszát kapjak) Addig gyúrjuk, míg elválik a táltól. Egy napig hűtőben tartjuk légmentesen elzárva. A tésztából 8 cipót formálunk, tányér nagyságúra nyújtjuk, 16 cikkre vágjuk, és nagyon lazán felcsavarjuk.

Én megsóztam, és megszórtam kevés reszelt sajttal.

Tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk enyhén pirított szezámmaggal, köménymaggal vagy sajttal. Előmelegített sütőben, erős tűznél sütjük. (200 fok)

Kép Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.