Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Omlós sós rudacskák

2009.08.23

Nagynénémtől kaptam ezt a receptet „ezer” éve, és ha gyors, finom sósat akarok sütni, ezt veszem elő. Egyszerű titka van: tényleg vékonyra kell nyújtani, és erős tűznél sütni szép pirosra.

Sós rúd

70 dkg liszt, 50 dkg margarin, 3 kávéskanál só, 2 evőkanál 10 %-os ecet, 6 evőkanál langyos víz.

A hozzávalókat összegyúrjuk, egy éjszakát pihentetjük. Másnap fél cm vastagra nyújtjuk, derelyevágóval ujjnyi széles rudakat vágunk, tojással megkenjük. Megszórjuk sajttal, köménymaggal vagy enyhén pirított szezámmaggal. Erős tűznél hirtelen sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.