Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kenyerem

2011.02.24

Régóta csodálattal figyelem Limara blogját. Vannak bevált kelttészta receptjeim, de OLYAN kenyeret még nem sütöttem, illetve DDDDDE! Ma ilyenre sikerült. Ezzel a bejegyzéssel köszönöm meg Limarának!

Kép

 OLYAN kenyér!

A recept itt van. Az én tapasztalatom szerint, kell hozzá a 3 dl folyadék. Most szűk 1 dl tejet fölengedtem vízzel. Tönkölylisztem nem volt, de aszkorbinsavat vettem a gyógyszertárban. (Ez művelhette a csodát?)

Az én kenyérsütőmben van „tésztadagasztás” program. Ez másfél órát szórakozik a tésztával. Kivettem, formáztam, ahogy tanultuk ;-) azonnal bevagdostam (penge híján sniccerrel). Kelesztettem kb 20 percig, addig a sütő fölmelegedett.

Ezután: Jénaiba sütőpapír, sütőpapírra tészta, rá a vízspricc, erre a jénai teteje, sütőbe be. Az egészet ottfelejt (weblapot szerkeszt a gépen – opcionális). Illatát érez – mindjárt megnézem – karakteres illat: látványtól megrogyik. Nem elalél, mert az óvatosság elengedhetetlen: sütőkesztyű (alias idegenkéz) felhúz!!! Jénai tetejét óvatosan levesz, mert tényleg éget a gőz!!! Rácsra kitesz, és türelmesen vár, míg égési sérülés nélkül megfogható!!!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

8900 Zalegerszeg

(Halász Vincéné, 2011.03.27 21:11)

Kedves Katalin! Én még csak most kezdem élvezni az internet adta lehetőséget,mivel eddig nem volt rá lehetőségem.- Bocs a nagy izgalomtól elfelejtettem bemutatkozni:Halász Vincéné Vera /nyugdíjas/vagyok.- Ahogy esténként időm engedi böngészni kezdek a világhálón, érdeklődési körömbe tartozik többek közt az azsúrozás, ide kattintottam és megtetszett az oldal,ahogy tudtam kicsit bele néztem , csak gratulálni tudok a sok-sok ismeretedhez. Kézimunka , sütés - főzés /kenyérsütés :már közel 10 éve csak saját sütésű kenyeret fogyasztunk/l mindig nagyon érdekelt.Jelenleg is esténként azsúrozok és horgolok,mikor melyikhez van kedvem.Azsúrozásról régóta keresek könyvet mintákkal együtt- mindig azt választ kaptam, hogy ilyen nincs. Kérésem feléd,hogy hol tudnák én ilyen mintához jutni.Annyit tudok amit szegény Édesanyámtól tanultam, valamint középiskolás koromban gyakorlati órán azsúr mintás kötéssel sálat kötöttem.most, hogy húsvétra készülök, tojást behorgoltam,tálkákat, kosárkákat horgoltam,alátétnek teszem a kis azsúr mintás terítőt .Köszönöm a lehetőséget a csevegésre. Üdvözlettel:Vera

Re: 8900 Zalegerszeg

(Katyi, 2011.03.28 20:24)

Kedves Vera!
Nagyon örülök, hogy tetszenek a munkáim, és ennek "hangot" is adtál! Köszönöm!
Jó munkát neked is!
Katyi

limarapeksege@gmail.com

(Limara, 2011.02.28 20:04)

Csodaszép ez a kenyér! Nagyon szépen köszönöm!:)

Dkeszi

(Zsuzsi , 2011.02.26 20:56)

Katyikám !

Csodás ez a kenyér , érzem is az illatát valamint itt ropog a pisle darabja a fogam alatt ! Gratulálok ! Süss csak kedvedre és a család megelégedésére !
Puszi !