Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Húsos kosárkák

2010.11.01

Egy másik vendégváró finomság, amit egy kedves kolléganőm sütött nekünk, és a receptet is megosztotta velem. Remélem nem haragszik meg, ha másokat is boldoggá teszünk vele! Köszönjük Marika!

 

Húsos kosárkák


Hozzávalók:
20 dkg zsír vagy margarin
50 dkg liszt
1 kávéskanál só
1 kis pohár tejföl
4 tojás külön választva a sárgája-fehérje
2-3 dkg élesztő
2 dl tej
50 dkg darált hús
1 kis fej vöröshagyma
fűszerek 
A tészta elkészítése:
Az élesztőt kevés cukrozott tejben felfuttatjuk.  A lisztből, sóból, margarinból, a tejfölből, 4 tojás sárgájából, az élesztő és szükség szerinti tej hozzáadásával kalács tésztát készítünk. A kapott tésztát megkelesztjük (kb. fél óra)
A töltelék elkészítése:
Az apróra vágott vörös hagymát pici olajon megdinsztelem, rádobok egy kanálnyi piros paprikát, és egy pici vízzel meglöttyintve szétrobbantom a hagymát. Ráteszem a darált húst és addig kavarom, amíg kifehéredik és morzsás lesz. Megszórom olaszos vagy magyaros fűszerkeverékkel, sózom, elkavarom egy kis doboz sűrített paradicsommal. Lefödöm és saját levében takarékon puhára párolom. Hagyjuk kicsit hűlni.
A sütemény elkészítése:
A megkelt tésztát kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk és 8 – 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A tésztát muffin formába rakjuk.

Kép

A tölteléket összekeverjük a 4 tojás fehérjének felvert habjával és az így kapott tölteléket a tészta közepére rakjuk. Ez a mennyiségből több, mint 24 kosárka lesz.
Előre melegített sütőben 220 fokon rózsaszínűre sütjük. A sütés befejezése előtt 3-4 perccel reszelt sajttal megszórjuk. Melegen kivesszük a formából és ha lehet, azonnal tálaljuk.

Kép

 

Sütve, és a következő adag, amit a sütőbe teszek

Ha előbb megsütjük, a vendégek érkezésekor visszatesszük a meleg sütőbe. Amíg iszunk egy aperitifet, addig átmelegszik. Csak meg ne égjen! ;-)

husos-muffin-felben.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

joosanyone@citromail.hu

(Joóné Kati, 2010.11.20 17:51)

Hűűűűűűű.....ezt fogom megcsinálni a hétvégén!