Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aszalt paradicsom

2011.08.27

Ugye te is úgy érzed, hogy talán már egy kicsit sok lesz ebből a hőségből? Milyen jó lenne eltenni belőle egy kicsit a zord, hűvös, sötét napokra! Most én megkíséreltem! Ez a tikkasztó hőség egyetlen dologra jó: aszalt paradicsom készítésére. A Spárban le volt értékelve a datolya paradicsom. Elég fonnyadtak voltak szegények, de aszalni még pont jó! Vettem hát két pici dobozzal. Még sosem próbálkoztam ilyesmivel, így kis mennyiség is megteszi elsőre!

A nagyobbakat félbe - negyedbe vágtam, az apróbbakat egészben hagytam. Beletettem egy tepsibe, lefödtem gézzel (hogy nem mássza semmilyen rovar) és kitettem a napra.  Utólag olvastam, hogy meg is kellett volna sózni... na majd jövőre! Másnapra az elvágott paradicsomok szépen összetöppedtek, de amit egészben hagytam, az meg se mozdult. Nem vállaltam a rizikót, eldaraboltam őket is, és hagytam őket még egy napig a napon :-) Éjszakára azért behoztam, hogy a hajnali pára ne csapódjon le rá. Bizony nagyon pici csomó lett belőle! Most jött jól, hogy van nekem egy kis pozitív üvegfóbiám, miszerint bármit képes vagyok megvenni, ha szép üvegben van! Így vettem sűrített paradicsomot nem konzervdobozosat, hanem pici csavaros befőttes üvegeset. Majd jó lesz ez valamire!!! Elérkezett a pillanat! Szedtem a kertecskémből egy szál rozmaringot, tisztítottam fokhagymát, és szépen beleügyeskedtem a picinyke üvegbe a paradicsomokkal együtt. Felöntöttem olíva olajjal. Még konyhadísznek is kiváló! Nem?

aszalt-paradicsom2.jpg

 

pict1928.jpg

Itt jobban látszik, milyen pici az üveg :-)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

zsuzsanca53@citromail.hu

(Zsuzsi, 2011.08.29 08:37)

Katyikám !
Nagyon ügyes vagy, guszta a pici üvegekben a paradicsom. Jó lesz az télire, addig meg dísznek is szépséges a színeivel is.

Puszillak: Zsu