Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Spenótos orsótészta fehérboros raguval

2014.04.11

4 (jóétvágyú) személyre:

0,5 kg óföldeáki spenótos orsó tészta,
1 fej hagyma,
0,5 kg darált hús
1-1,5 dl száraz fehérbor
kaliforniai paprika
2 db tömlős sajt,
1-2 ek. olaj vagy más zsiradék
só. bors

Kevés olajon (nem diétázók számára ajánlom a füstölt szalonnából kisült zsiradékot) megfonnyasztottam egy fej apróra vágott hagymát. A darált húst kicsit lepirítottam rajta, sóztam, borsoztam, majd felöntöttem egy pohárka száraz fehérborral (nem javaslom kihagyni – ez igen jó ízt ad neki!). Fedő alatt puhára pároltam. Ezalatt felforraltam a vizet kevés sóval és megfőztem a tésztát. Mivel a tészta tojást nem tartalmaz forrás után 2 perc elég neki! Nem akarom szétfőzni! A ragut gazdagítottam tömlős sajttal, díszítésnek rádobtam egy kevés piros kaliforniai paprikát apróra kockázva. Csak egyet forr, és kész! Beleforgattam a leszűrt tésztát. Tálaláskor még föl lehet turbózni egy kis reszelt sajttal! Most volt nekem valódi parmezán sajtom, a barátnőm hozta Olaszországból, azzal hintettük meg. Hmmmm de nagyon finom ez!

spenozos-teszta.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.