Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sertés csíkok borsós raguval

2009.09.06

Valami szaftos husit kívánt ma a család, hát felidéztem anyukám borsós raguját. Egy kicsit átvariáltam, ez volt ma az ebéd.

Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 15 dkg bacon, 20 dkg borsó (fagyasztott), fél fej hagyma, 1 dl fehér bor, liszt, bors, 2 ek. olaj (só?).

A húst ujjnyi csíkokra vágtam, megforgattam borsos lisztben, és a 2 ek. olajon átpirítottam. (Nem tévedés: nem sóztam! A bacon annyira sós, hogy az egészet ellátja sóval.) Kiszedtem egy tányérra, a maradék olajon megpirítottam az apróra vágott bacont és hagymát. Rászórtam a borsót, azt is átforgattam, visszatettem az elősütött húst, felöntöttem a borral és fedő alatt puhára pároltam. Kicsit elfőtte a levét, vízzel pótoltam. Megkóstoltam, egy pici sót még kívánt, hát megszórtam nagyon óvatosan... Párolt rizst tálaltam hozzá.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.