Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi pulykasült gesztenyés-aszaltszilvás mártással

2010.12.26


Karácsonyi pulykasült gesztenyés-aszaltszilvás mártással

Az idén nagyon gondos háziasszony voltam. Nem csak megvettem jó előre a húsokat, de sütőzacskóban elő is sütöttem, és így fagyasztottam be. Így csak a pirítás és a mártás elkészítése maradt az őrület idejére!

Hozzávalók: (6 személyre)
            4 kisebb pulykacomb
            2 pulykaszárny (vagy amit a család szeret)
            fűszerek (só, bors, vegeta, őrölt kömény, ízlés szerint)
            1 dl fehér bor
            1 csomag gesztenye „finomság”, vagy fagyasztott egész gesztenye, vagy magunk főzte hámozott gesztenye kb 25 dkg
            1 csomag aszalt szilva
            2 dl vörös bor
            1 dl főzőtejszín

A pulykát befűszereztem, kevés zsiradékkal (olaj, kacsazsír…) sütőzacskóba tettem, beleöntöttem a fehér bort. A zacskót lezártam, tepsibe tettem, a tetejét néhány helyen megszurkáltam. Forró sütőbe tettem, és kb 180 fokon addig sütöttem, míg a hús megpuhult. (Ekkor én kivittem az idén a hóra, másnap betettem a fagyóba, és így várta az ünnepet. Előző este kivettem, másnap forró sütőben felmelegítettem…) A fóliát levágtam a húsról, a levének nagy részét egy kis lábosba leöntöttem, és a húst pirosra sütöttem.

Az aszalt szilvát felöntöttem a vörös borral, és mikróban összeforraltam. A pecsenyelében felfőztem a gesztenyét, beleöntöttem a vörösboros szilvát, összeforraltam és tejszínnel besűrítettem. Ha nem kedveled a tejszínes ízt (mint én), akkor tejszín helyett egy kevés étkezési keményítővel besűrítheted.

Hercegnő burgonyát készítettem hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.