Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyömbéres csülök

2012.02.05

 

Hozzávalók: egy nagyon nagy bőrös, sovány csülök, 2 dl sör + kb 3 dl víz, 2-3 evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár, 1 teáskanál gyömbérpor, só, bors, kevés olaj.

A csülköt megtisztítottam, kicsontoztam. Ez a jószág most akkora volt, hogy csak a színhúst szeleteltem fel, a kövéret kisütöttem zsírnak, tepertőnek, a csontjából pedig leves lett. (Nem hiába mondta nagyapám: Öreg disznó’ vágni, csikó lovon járni – az az úri mulatság!)

A szeleteket megsóztam, lisztbe forgattam és kevés olajon mindkét oldalát lepirítottam – jénaiba fektettem. A zúzott fokhagymát, mustárt, gyömbért, sót, borsot összekevertem, ráöntöttem a sört és a víz egy részét. (A maradék vízzel később pótolni lehet, ha szükséges.) Ezzel szépen meglocsoltam a hússzeleteket. Nem kell, hogy egészen ellepje! Alufóliával lezártam és forró sütőbe toltam. 170 fokon másfél órát pároltam. Jó sűrű szaftja lett! Zsemlegombócot főztem hozzá, de tésztakörettel is finom!

gyomberes-csulok.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.