Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gesztenyés pulykamell

2009.08.22

A Karácsony elképzelhetetlen enélkül a fogás nélkül a családunkban.

A pulykamellből a lehető legnagyobb szeletet készítjük, kissé kiklopfoljuk, besózzuk.

Töltelék: 1 kg gesztenye megfőzve, áttörve (lehet fagyasztott gesztenye egészben, vagy a zacskós tisztított gesztenye), negyed kg darált sertéshús, 2 zsemle tejbe áztatva, kinyomkodva, 2 tojás, 5 dkg füstölt szalonna elkaparva, só, bors, (vegeta)

Összegyúrjuk, a pulykamellre halmozzuk, összegöngyöljük, összekötözzük, mint a sonkát. Kizsírozott tepsibe tesszük, kevés borral fólia alatt puhára pároljuk, majd pirosra sütjük.

Hercegnő burgonya és pisztácia mártás dukál mellé.

Pisztácia mártás: Világos rántást készítünk, felengedjük húslevessel. Hozzáadunk 1 kk mézet, 1-2 csepp mandulalikőr aromát, 8 dkg apróra vágott pisztáciát, pici só, esetleg tejföl, vagy tejszín.Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.