Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fokhagymás-rozmaringos-tejfölös tyúk/fácán

2009.11.02

A levesből kiveszem a főtt húst mielőtt a  levesbe a zöldséget beletenném, azonnal megsózom - jó alaposan. Félreteszem, lefedem és várja jó sorsát. Előfordul, hogy csak másnap lesz belőle egy jó vacsi.

Egy serpenyőben vajat és olajat hevítek, dobok bele 2-3 rozmaring ágat. Szép sorban beleteszem a főtt húsokat (ha nagyon pattog, egy kevés bort öntök alá). Megborsozom, és szép piros kérget sütök a húsokra. Közben kb 3 dl tejfölbe belenyomok 3-4 gerezd fokhagymát a fokhagymapréssel, és jól összekeverem. Mikor a hús szép piros minden oldalán, akkor kihalászom a rozmaringot és a húst nyakon öntöm a fokhagymás tejföllel. Egyet forr, és már kész is a csodás szaftos-zamatos husi. Rizzsel is jó, de sült krumplival "bűnösen finom"!       ;-)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.