Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fincsi csirkemell

2009.08.22

Ezt a receptet akkor alkottam, mikor a család többi tagja pörköltet kívánt enni. Én kihagyom, ha lehet. Ezért a csirke „maradékából”, és a kéznél levő hozzávalókból összedobtam. A címe magáért beszél! Azóta dupla-tripla adagban is elkészítettem az egész családnak. Tetszett…

Hozzávalók: 2 főre: Szeletelt bacon (4-5), csirkemell (1 db), gomba (15 dkg), csirkemáj (1-2 db), aszalt szilva apróra vágva (8-10 db), fehérbor (1 dl), apróra vágott vörös hagyma (fél fej), só, bors, vegeta.

A csirkemellet, a gombát, májat csíkokra vágjuk.

Pici olajon lassan ropogósra sütjük a szalonnát, majd kivesszük a zsírból és félre tesszük. A zsiradékon hirtelen átsütjük a sózott, borsozott húst, ezt is kivesszük és félre tesszük.

A megmaradt zsíron üvegesre pároljuk a hagymát. Rádobjuk a gombát, és fedő alatt megpároljuk. A fedő levétele után zsírjára sütjük, hozzáadjuk a májat, és hirtelen fehéredésig sütjük. Visszatesszük a húst és a szalonnát, megszórjuk vegetával, felöntjük fehérborral, beletesszük az aszalt szilvát. Lefedve puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, vízzel pótoljuk. Párolt rizs illik hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.