Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zserbó

2012.10.29

Valahogy nem igazán szeretjük, anyukám se sütötte - nekünk túl édes... Most azonban egy barátném férje a kérdésre, hogy mit süssek, azt válaszolta: Te úgyis olyan finom zserbót tudsz sütni, süssél azt! Mondtam lehet, hogy én jó zserbót sütök, mert még sosem próbáltam...
Kiderült, hogy egy összedobós bulin nekem tulajdonította, amit más sütött...

No - itt a ragyogó alkalom, hogy megsüssem életem első zserbóját. Kikérdeztem ismerős háziasszonyokat, mindenkinek van tuti-jó, csodásan bevált receptje (kezdett elhagyni az önbecsülésem: én meg ötvenen túl először próbálkozom...), a neten is van "ezer", még videót is találtam a "you tube"-on. Végül legjobb barátnémra, Hédire hallgattam, kikerestem a Horváth Ilona könyvben, és onnan néztem a receptet. Persze rögtön dupla adagot! Kimértem összeállítottam... Kemőcés, ragadós lett... Épp az ablak alatt ment el a szomszédasszony - aki BIZTOSAN szuper zserbósütésben IS - behívtam. Persze! Tegyél még hozzá lisztet! Ne mérd, csak úgy ahogy érzed! OKE! Mit tagadjam... jó, könnyen nyújtható tésztát kaptam. Ment, mint a karikacsapkolódás!

Közben eszembe jutott, hogy van nekem itthon gyönyörű őszi leveles csokifóliám! Miért ne díszítsem vele?! (Ha esetleg nem olyan finom, legalább szép legyen!)

Szerencsére szép is lett, finom is lett! Nem maradtam szégyenben!

zserbo.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

rozsanne@gmail.com

(Éva, 2012.11.17 14:07)

Ez csodálatosan néz ki!Biztosan olyan fini is volt.gratula!