Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Töltött mézes

2009.12.17

Töltött mézes puszedli

 

Hozzávalók:
1/4 kg méz,
1/2 kg liszt,
12 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg cukor,
1 egész tojás és 2 tojás sárgája,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 mokkáskanál fahéj,
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg,
reszelt narancshéj vagy citromhéj

 

Elkészítés: A megmelegített mézben feloldjuk a vajat, a cukrot kikavarjuk a tojásokkal, beleöntjük a langyos mézes vajba, hozzáadjuk a többi alapanyagot és simára gyúrjuk. (Nagyon ragad, de ne ijedj meg!) 1 órára betesszük a hűtőbe. Ha lehűlt, könnyen formázható. 3 mm vastagra kinyújtjuk, kistenyérnyi szíveket szaggatunk belőle. Mindegyikbe teszünk egy kis kanálnyit a köv. töltelékből: Fél csomag (kb. 12,5 dkg) cukrozott darált mákot leöntünk egy decinyi forró vízzel vagy tejjel, jól összekeverjük. Hozzáadunk kb. ugyanekkora térfogatnyi szilvalekvárt, összekeverjük. A szíveket félbehajtjuk, és kettőt-kettőt egymáshoz illesztünk, így kapunk egész szíveket ismét. Szépen össze fognak sülni! 170-180 fokon 12 percig sütjük.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.