Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mandulakrémes szívek

2009.08.24

Tészta:  36 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 20 dkg darált dió vagy mandula, 2 ek. rum, 1 ek. kakaó, 25 dkg margarin

Összegyúrjuk a hozzávalókat. Kinyújtjuk szűk fél cm vastagra, és szíveket szaggatunk belőle. Fele mennyiséggel kibéleljük a formát. A másik felét simán megsütjük. A krémmel egy domború és egy lapos szívet ragasztunk össze.

Krém: 3 tojást 20 dkg porcukorral sűrűre főzünk. Ha kihűlt, hozzáadunk 25 dkg habosra kevert margarint és ¼ ü mandula aromát.

A szíveket szép sorban lerakjuk egy sütőpapírral borított tepsire. 5 dkg fehér csokoládét olvasztunk gőz fölött, és 1 ek. olajjal elkeverjük. Lazán lecsorgatjuk a szíveket és azonnal megszórjuk nagyon apró arany cukorral, hogy még beleragadjanak az olvadt csokiba. Dobozban sokáig eltartható – azért a tojásos krém miatt nem hetekig!

Kép Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.