Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mákos piskóta marcipánkrémmel

2009.11.01

A piskótához: 4 dkg liszt, 8 dkg darált mák, 1 csipet őrölt fahéj, 5 tojás, 10 dkg finomszemcséjű kristálycukor (én most tettem bele egy kis sütőport is – biztos, ami tuti - de legközelebb nem teszek)

A töltelékhez: 20 dkg fehér marcipánmassza, 3 dl tej, 1 cs tejszínes pudingpor, 4 dl tejszín, 10 dkg ízlés szerinti lekvár (most juharszirupos meggylekvárt használtam)

A díszítéshez: 3 ek reszelt csokoládé

A lisztet összekeverjük a mákkal, a fahéjjal. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit (25x20 cm). A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat robotgéppel kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tepsibe simítjuk, és 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a papírral együtt hideg felületre húzzuk, majd a papírt eltávolítjuk. A krémhez a marcipánt lereszeljük, összeforraljuk a tejjel (előbb kevés tejet leveszünk a pudinghoz). A pudingport kevés tejjel kikeverjük, és ezzel besűrítjük a marcipános masszát. Kihűlésig gyakran kevergetjük, hogy ne bőrösödjön. A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt krémbe dolgozzuk. A piskótát megkenjük a lekvárral, majd a krémmel. Rövid ideig pihentetjük, és a tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval.

Maradt egy tojásnyi marcipánom, ebbe sárga ételfestéket gyúrtam, és abból lett a virág.

Kép

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.