Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Feketeerdő alagút

2009.08.24

Hozzávalók: 6 tojásból sütöttem egy nagy téglalap alakú 2 cm vastag kakaós piskótát. Kell még 5 cl cseresznyepálinka, 10 dkg étcsokoládé, 1 üveg meggybefőtt (mag nélkül), 1 cs vaníliás pudingpor, 1 csipet őrölt fahéj, 30+10+15 g porcukor, 4+2 dl tejszín, 1+0,5 tasak habfixáló, 20 g kakaó, 1 tábla ét tortabevonó, 2-3 ek. olaj.

A tortalapból levágtam egy akkora téglalapot, hogy ha belesimítom az őzgerincbe 1-2 cm-rel följebb érjen, mint az őzgerincforma teteje, és egyet mint az őzgerinc teteje. Mindkettőt meglocsoltam 5 cl pálinkával. 2,5 dl befőttlét simára kevertem a pudingporral, fahéjjal, 30 g porcukorral és sűrűre főztem. Hagytam hűlni és belekevertem a meggyet. 4 dl tejszínt felvertem 10 g porcukorral, 1 cs. habfixálóval.
A nagyobb piskótát belehajtottam a folpackkal kibélelt őzgerincformába. A piskóta széle magasabb maradhat, nem kell levágni! A tejszínhab felét (talán kicsit kevesebbet) belesimítottam, a másik felébe belekavartam a kakaót és a fehér habra simítottam. Erre jön a meggyes krém, és a tortalap. A folpackot ráigazítottam, hogy mindenütt fedje a sütit, és hűtőbe tettem. Amikor a torta jól áthűlt (2-3 óra), akkor tálra borítottam és bevontam csokoládéval: gőz fölött megolvasztottam a csokit, beleöntöttem az olajat, jól elkevertem. Levettem a gőzről és vártam pár percet, hogy ne legyen nagyon folyékony a csoki, közben néha megkavartam. Mikor olyan tejszín sűrűségű, akkor bevontam az alagutat és gyors mozdulatokkal elsimítottam. Tetejét a maradék tejszínből felvert habbal díszítettem.Kép
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.