Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Epres torta

2016.05.14

Hozzávalók: fél kg eper + a díszítéshez
20 dkg fehér csoki
25 dkg mascarpone
fél liter növényi tejszín (Hulala)

Babapiskóta vagy 3 tojásból sütött piskóta korong

Elkészítés: Az epret megmostam, lecsumáztam, leturmixoltam. Vízgőzön föltettem a csokit olvadni. Míg olvad, az epervelőbe belekavartam a mascarponét, felvertem a növényi tejszínt. Az epres mascarponéba belekevertem a megolvadt fehércsokit és a tejszínhab 3/4 részét.

A tortaformába visszatettem a piskótát, rásimítottam az epres masszát – hűtőbe tettem.

Ha babapiskótával készítem, akkor valamibe bele kell mártani! Pl egy kis epervelő, citromlé, eperszörp esetleg egy kis száraz eperbor (most volt ilyenem a hűtőben).

Jót tesz neki, ha egy éjszakát áll a hűtőben, de legalább 2 órát! A kész tortát a maradék habból nyomott habrózsákkal, friss eperrel és citromfű levélkékkel díszítettem.

epres-torta.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.