Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csodatorta

2010.11.01

Miért csoda ez a torta? Pontosan nem tudom. Egy cseh szakácskönyvben találta anyukám még a 70-es években. Valószínű azért, mert 6 tojásból nagyon nagyméretű torta süthető. Ez az emeletes torta például. 

Kép

Csodatorta

Hozzávalók: 6 tojás, 35 dkg porcukor, 10 ek hideg víz, 15 dkg darált dió, 25 dkg rétesliszt, 1 cs vaníliás cukor, ½ cs sütőpor

A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral fél óra hosszat keverjük. Folytonos keverés közben kanalanként adagoljuk bele a hideg vizet, és mindig alaposan eldolgozzuk. Ezután beletesszük a diót, a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan a tojások keményre vert habját. Egy nagyobb, vagy két kisebb formában lassú tűznél sütjük.

Töltelék: 3 tojás, 15 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 2 dkg kakaó, 5 dkg darált dió, 2 ek rum.

A porcukrot meg a tojást habüstbe tesszük, és vízfürdőben addig verjük, míg kissé az üst oldalához szárad. Ekkor kivesszük a vízből, hozzáadjuk a vajat, a kakaót, a darált diót, a rumot és kihűlésig keverjük.

Dió helyett most mogyoróval készítettem, és keveselltem a tölteléket, úgyhogy főztem még egy étcsokoládés pudingot. Összekevertem a két krémet, így mindenhova jutott elég.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.