Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Citromvarázs

2012.05.05

Hozzávalók:

5 dl tejföl,

5 dl tejszín (növényi),

6,5 ek. porcukor,

1,5 citrom leve,

1 citrom héja reszelve,

kb. 25 dkg babapiskóta

 

A tejszínt habbá verjük. A tejfölt összekeverjük a többi hozzávalóval, és óvatosan a felvert habhoz adjuk, tovább verjük, míg finom krémes lesz. Egy jénait kirakunk babapiskótával, rákenjük a krém felét, még egy sor piskóta, rá a krém másik fele. Előző nap kell elkészíteni, hűtőben tartani fogyasztásig. Nagyon finom, könnyű, és szelhető lesz másnapra, mint egy süti!

Citrom helyett  tettem már 10-12 dkg fagyasztott málnát és 1-2 evőkanál ribizlit. Így is nagyon finom!

Folpackkal bélelt (2 db) őzgerincbe is tehetjük fordított sorrendben (krém - piskóta - krém - piskóta). Másnap kiborítjuk a folpackból és formából, és guszta süti örvendezteti meg a családot!

citromvarazs2.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.