Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almáslepény

2009.08.23

Nagyanyámról maradt rám Vilma néni szakácskönyve, amit ma is előveszek, ha valami hagyományos ételt szeretnék főzni, sütni vagy tartósítani. Ez a recept is ilyen. Számomra ez az igazi almás süti, és a lányom kedvence!

 

Almáslepény (Vilma néni)

30 dkg liszt, 10 dkg zsír, vagy 15 dkg vaj, egy fél csomag sütőpor, 1 tojás sárgája, 10 dkg cukor, és annyi tej vagy tejföl, amennyivel nyújthatóvá gyúrjuk. Kétfelé osztjuk, felét elnyújtva tepsibe tesszük, rásimítjuk az almatölteléket, beborítjuk a másik kinyújtott lappal, villával megszurkáljuk. (Ez egy kis tepsibe való adag, én duplát szoktam gyúrni - Katyi)

Töltelék: 75 dkg almát megtisztítunk, nagyra reszelünk, 7,5 dkg cukorral péppé főzünk. Közékeverünk 1 cl rumot, 1,5 kanál zsemlemorzsát, kevés fahéjat. Jól kihűtjük, így kenjük a tésztára.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.